İzlanda Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

İzlanda Vatandaşlığı

İZLANDA OTURMA İZNİ

İkamet izni, Yabancılar Kanununa göre düzenlenmiştir ve80/2016 ve Yabancılar Hakkında Yönetmelik No. 540/2017, sonraki / sonraki düzeltmeler ile uygulanmaktadır. İzlanda'da üç aydan fazla kalmayı planlayan Avrupa Ekonomik Bölgesi ve / veya EFTA dışındaki bir ülkeden bir yabancı, geçerli oturma iznine sahip olmalıdır. EEA ve EFTA ülkelerinden gelen vatandaşların İzlanda'da kalmaları için özel bir oturma izni gerekmiyor, ancak İzlanda Kayıtlarına girmeleri gerekiyor. Üçüncü ülke bir AÇA ve / veya EFTA vatandaşının aile üyelerinin İzlanda Göçmenlik Dairesine oturma izni başvurusunda bulunmaları gerektiğini lütfen unutmayın.
Oturma izni verilmeden önce karşılanması gereken koşullar iki kategoriye ayrılabilir. Yabancılar Kanununun 11 inci maddesine göre temel şartlar ve yabancılar kanununun 12-12 f maddesine göre ikamet izninin her kategorisine ilişkin ayrıntılı gereklilikler vardır. Daimi ikamet izni almak için gereken özel koşulların farkında olun.
Başvuru sahipleri, başvuracakları belirli oturma izni, hangi belgelerin sunulması gerektiği ve bunların nasıl sunulması gerektiği konusunda gereksinimlerin neler olduğunu bulmaya teşvik edilmektedir. Başvuruyla birlikte gönderilen tüm belgelerin Müdürlük tarafından istenmesi halinde, başvuru sürecini hızlandırır. Tüm belgelerle sırayla sunulan başvurular önceliklidir.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

İzlanda Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz İzlanda Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

İzlanda vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

A. Bir İzlandalı vatandaş, eyaletin çifte vatandaşlığa izin vermesi koşuluyla, başka bir vatandaşlığa girerken vatandaşlığını sürdürecektir. Bu aynı zamanda, o kişinin velayetinde 18 yaşın altındaki her çocuk için de geçerlidir. İzlanda Vatandaşlık Kanunun 8. maddesinde, 22 yaşından önce İzlanda'da ikamet veya kalış koşulları yerine getirilmelidir.
B. Çifte vatandaşlığa izin vermeyen bir devletin vatandaşlığını kazanmak için, yeni vatandaşlığın teyit edilmesinden önce İzlanda vatandaşı İzlandaca vatandaşlığından serbest bırakılmak üzere başvurmalıdır. İzlanda vatandaşlığından kurtulma başvurusu Adalet Bakanlığına yapılır. Uygulama, İzlanda vatandaşlığından serbest bırakıldığında yeni yurttaşlığın yürürlüğe gireceğine dair bir onay eşlik etmelidir.
C. Başka bir devletin vatandaşlığını kabul etmiş ve dolayısıyla diğer devlet böyle bir gerekçe göstermeden İzlanda vatandaşlığını kaybetmiş bir İzlandalı vatandaş, İzlanda vatandaşlığını Adalet Bakanlığına tekrar başvuruda bulunabilir. Başvuran İzlanda'nın bir mukimi olmalıdır ya da İzlanda'da kalma ile ilgili Kanunun 8 inci maddesinin şartlarını yerine getirmelidir. Yenileme ancak, başvuranın mevcut vatandaşlığını kaybetmeden İzlandalı vatandaşlığını kabul edebileceği konusunda onayın mevcut olması halinde verilebilir. Bu tür başvurular 1 Temmuz 2007'den önce yapılmalıdır.
D. Vatandaşlık Kanununun 8. maddesinin, yurt dışında doğmuş ve hiç İzlanda'da ikamet etmemiş ya da İzlanda'da ikamet etmiş ve İzlanda vatandaşı olma isteğini ifade eden bir İzlandalı vatandaşın vatandaşlığının kaybedilmesine ilişkin hükümleri hükmü 22 yaşına geldiğinde değişmeden kaldı. Bununla birlikte, eğer söz konusu kişinin başka bir devletin vatandaşı olmadığı ve dolayısıyla vatansız kalması halinde, İzlanda vatandaşlığının kaybı olmaz. Dolayısıyla, bu vatandaşlar için çifte vatandaşlığa izin verilmemektedir.
Belgeler
İzlanda Schengen Vizesi için gerekli genel belgeler Başvuru formu:
Öncelikle, başvuru formunu, tamamen doldurun ve samimiyetle doldurun. Ayrıca, Schengen Vize başvuru formunu elektronik olarak doldurabilir ve basılı kopya da yazdırabilirsiniz.
2 fotoğraf eklenmelidir; fotoğraf pasaport biçiminde olmalı - açık arka planlı yeni bir yüz yüze çekim
Pasaportunuz ve önceki vizelerinizin kopyaları - geri dönüş tarihinden en az 3 ay geçerli - gereklidir. Pasaportunuzun boş sayfa sayısı en az iki olmalıdır.
İzlanda ve tüm Schengen bölgesi içinde en az 30.000 € kapsayan sağlık sigortası teyidi.
İzlanda'ya seyahatinizin amacını belirten bir kapak mektubu ve güzergah
İzlanda'ya giriş ve çıkışları belirten tarih ve numaralı uçuş programı
Izlanda'da kalma süresinin tamamı boyunca otel rezervasyonu.
Medeni durum kanıtı (evlilik belgesi, çocukların doğum belgesi, eşin ölüm belgesi, varsa rasyon kartı)
İzlanda'da kalma süresi için yeterli maddi imkanın kanıtı.
Avrupa Komisyonu'nun bildirdiği üzere, yabancı bir vatandaş, İzlanda Yasasına göre, İzlanda vizesine başvururken İzlanda Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna 4000 ISK veya günde 28.83 € tutarında bir geçime sahip olduğunu tasdik etmelidir. İzlanda'ya yapılan her girişte gereken para miktarı 20.000 ISK veya 144.13 € 'dur.
Eğer işe alınmışsa:
⦁İş sözleşmesi
⦁Son 6 ayın şu andaki banka dekontu
⦁Işverenden izin
⦁Gelir Vergisi İade (İTR) formu veya Gelir Vergisi belgesi, maaş kaynağından düşülür
Serbest meslek sahibi ise:
⦁İş lisansınızın bir kopyası
⦁En son 6 aylık şirket banka dekontu
⦁Gelir Vergisi İadesi (ITR)
Bir öğrenciyse:
⦁Kayıt belgesi
⦁Okuldan veya üniversiteden itiraz izni yok
Emekliyse:
⦁Son 6 ayın emeklilik bildirimi
Uygunsa:
⦁Son 6 ayın mülkiyet belgesi tarafından üretilen düzenli gelir
* Not: İmzalı başvuru formuna, yukarıda belirtilen zorunlu belgelerin geri kalanı eşlik ettirilmeli ve bizzat bulundukları ülkedeki uygun elçilik / konsolosluk veya temsilcisine teslim edilmelidir.


İzlanda vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

İzlanda'da üç aydan fazla kalmayı planlayan AEA ve / veya EFTA dışındaki bir ülkedeki yabancı uyruklu kişilerin geçerli ikamet iznine sahip olmaları gerekir.
Aile birleşmesine dayalı ikamet izni, Yabancılar Yasası'nın 69-72. Maddelerine dayanarak verilir. 80/2016 ve İzlanda'da ikamet eden ve aile birleşimi hakkına sahip olan bir kişinin en yakın akrabasına verilir.
Aile birleşmesine dayanan ikamet izni İzlanda'da yaşayan en yakın akraba için geçerlidir:
⦁bir İzlandalı vatandaş,
⦁İskandinav vatandaşı,
⦁ikamet tezkeresine sahip yabancı bir vatandaş
Üniversite mezunu çalışmalarda ya da İzlanda'daki araştırmalara katılan bir kişinin eşi, birlikte yaşayan bir eş veya çocuğunun yasanın yorumlanmasında en yakın akrabası olduğu düşünülmektedir. Yabancılar Kanununa göre en yakın akraba olarak tanımlananlar dışında aile birleşimi gerekçesiyle oturma izni alınamaz. Aile birleşimi sebebiyle ikamet izni verilmesinin şartı ikamet izninin temel şartlarının karşılanmasıdır. Aile birleşimi gerekçesiyle ikamet izninin şartları ve hakları, başvurulan ikamet iznine bağlı olarak farklı olabilir. Her izin türüne ilişkin daha fazla bilgi aşağıda verilmektedir.
İzlanda'ya taşınmayı düşünen ya da İzlanda'da yaşayan eşiyle yaşamak isteyen bir kişiye oturma izni verilir. Eş ya da birlikte yaşayan eşin, İzlanda ya da İskandinav vatandaşı olması, kalifiye uzmanlık gerektiren işler nedeniyle, kalıcı oturma izni ya da geçici oturma iznine sahip bir yabancı vatandaş olması, ebeveynler için uluslararası koruma gerekçesiyle sporcular, insani gerekçeler, İzlanda'ya özel bağlantı veya ileri çalışmalar içinde bulunması gerekmektedir.
İzlanda'da ikamet tezkeresi alan kişiler için, bir aile olarak uluslararası koruma, insani gerekçeler, özel bağlantı veya ikamet izni gerekçesiyle aile birleşimi konusunda bazı özel şartlar uygulanır. İzlanda'da yeniden birleşme için başvuran eş veya birlikte yaşayan bir kişinin, başvuruyu yapmadan önce son dört (4) yıl boyunca yasal olarak kalış halinde İzlanda'da çalışmış veya okumuş olması gerekeir. (muafiyet geçerli olmadığı sürece).
Aşağıdaki koşulların hepsi karşılandığında ve diğerlerinin yanı sıra eş veya birlikte yaşayan bir partner olarak ikamet izni alma hakkına sahip olabilirsiniz.
⦁18 yaşından büyükseniz
⦁evlendiğinizde ya da birlikte yaşamakta olan bir ortaklığa girdiğinizde 18 yaşında veya daha büyükseniz
⦁Birden fazla (1) yıl boyunca evlisiyseniz veya birlikte yaşamakta olan birisiyseniz,
⦁İzlanda'da yaşayan ve yukarıda belirtildiği gibi İzlanda veya İskandinav vatandaşı olan ya da daimi oturma iznine sahip bir yabancı vatandaş ya da İzlanda'da oturan bir oturma iznine sahip bir eşiniz varsa,
⦁evlilik yasası ile uyumlu olarak ikamet,
⦁eşiniz ya da birlikte yaşayan eşiniz gibi aynı yerde kalıcı bir ev,
⦁kaldığınız süre boyunca kendiniz sağlayabildiğinizi kanıtlayabilirlik,
⦁İzlanda'da faaliyet iznine sahip bir sigorta şirketinde sağlık sigortanız varsa,
⦁İzlanda yasalarına göre üç (3) aydan fazla hapis cezası ile cezalandırılacak bir suçtan ötürü son beş (5) yılda yurtdışında ceza yememişseniz veya bir mahkeme tarafından cezalandırılmadıysanız.
⦁eşiniz bir mahkeme tarafından cezalandırılmadıysa veya son beş (5) yıllık kamu güvenlik önlemlerine tabi tutulmadıysa (muafiyet geçerli olmadığı sürece)
⦁İzlanda'daki eş / birlikte yaşayan eş, iznin verilmesine onay verdiyse
İşe dayalı ikamet izni
İzlanda'da üç aydan fazla kalmayı planlayan AEA ve / veya EFTA dışındaki bir ülkedeki yabancı uyruklu kişilerin geçerli ikamet iznine sahip olmaları gerekir.
İzlanda'da çalışmak üzere istihdam edilen 18 yaş ve üzeri kişiler için çalışma gerekçesiyle oturma izni verilmektedir.
⦁uzman bilgi gerektiren işler için,
⦁işçilerin kıtlığı yüzünden,
⦁sporcular için
⦁işbirliği ve hizmet sözleşmeleri gerekçesiyle nitelikli profesyoneller için.
İşe dayalı ikamet izinleri, Kanun'un 61-64. Maddeleri esas alınarak verilir. 80/2016 Yabancılar.
Aşağıdaki şartların tümünün yerine getirilmesi halinde işe dayalı bir oturma iznine sahip olabilirsiniz;
⦁18 yaşından büyükseniz
⦁işi olan ve bir iş sözleşmesi yapabilen,
⦁konaklamanız sırasında kendiniz sağlayabildiğinizi kanıtlayabilirseniz,
⦁İzlanda'da faaliyet izni bulunan bir sigorta şirketiyle sağlık sigortasına sahip olmak,
⦁İzlanda yasalarına göre, son beş (5) yıldır yurtdışında ceza infaz edilmemiş veya bir mahkeme tarafından ceza altına alınmış ve üç aydan fazla hapisle cezalandırılacak bir suçtan ceza verilmemişse
⦁tahmini izin süresinden 90 gün sonra geçerli bir pasaportunuz varsa
Öğrenci oturma izni
⦁İzlanda'daki bir üniversitede tam zamanlı eğitim almayı düşünen 18 yaş ve üstü kişiler,
⦁İzlanda üniversitesiyle işbirliği yapan yabancı üniversitelerden mezun (doktora) öğrencileri,
⦁Kabul edilen değişim için öğrenci organizasyonlarından öğrenciler
İzlanda'da çalışırken stajyer başvuranın çalışmalarının bir parçasıdır.
İzlanda'daki liselerde okumak (onaylı değişim programları hariç), İzlanda dili kurslarına devam etmek ya da yabancı üniversitelerde eğitim gören ve İzlanda'da kalanlar için çalışma izni verilmez. Oturma izni, bir (1) yıl süreyle verilebilir. Sonbahar dönemi için ikamet izni, başvurunun okul süresi başlamadan önce işleme konmasını sağlamak için 1 Haziran'dan önce uygulanmalıdır. Bahar dönemi ikamet izni başvurusu 1 Kasım'dan önce yapılmalıdır.
Çalışma için ikamet izni Sanat esasına göre verilir (80/2016 Yabancılar Kanunu'nun 65'inci maddesi).


İzlanda'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir Merkezinde Daire (1 yatak odası) 171.525.61 kr
Daire (1 yatak odası) Merkez dışı 137,272.86 kr
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 263,846.15 kr
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 220,000.00 kr
Şehir Merkezinde Apartman Dairesinde Metrekare Fiyat 531,037.04 kr
Metre Kare başına fiyat Daire Merkez dışında 386,269.23 kr
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 320.436.63 kr
İpotek Faiz Oranı Yüzdeler İtibariyle (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 6,36
Nerede Yaşamalı ?
İzlanda güzel, şelale, buzullar, yürüyüş yolları, havuzlar ve kaplıcalarla doludur. Ve sonra sanat, kültür ve harika gece hayatı için Reykjavik zemindir. Çantalarınızı paketlemeden ve tek yönlü bir uçak bileti satın almadan önce, düşünmeniz gereken birkaç şey var.
Eğer Avrupalısanız, şansa sahipsiniz. Göç sürecinde gezinmenin ve İzlanda'ya taşınmanın daha kolay bir zamanı olacak. Aslında, AÇA ve EFTA ülkelerinden vatandaşların İzlanda'da kalmaları için özel bir oturma iznine ihtiyaç duymamakla birlikte, gelmeden İzlanda'ya kayıt yaptırmaları gerekir.
Geldikten sonra, esasen İzlanda'nın sosyal güvenlik numarası olan bir "kennitala" almak için bir banka aracılığıyla başvurabilirsiniz. Bir daire kiralayarak iş bulmaya kadar her şey için bu numaraya sahip olmak zorunludur. Eğer gelmeden önce imzalı bir iş sözleşmeniz varsa işvereniniz kennitala'larınızı almanıza yardımcı olabilir.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın